arbetsrätt, arbetstagare rätter

Arbetsrätt

Arbetsrätt reglerar förhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare. Arbetsgivare måste förhålla sig till ett omfattande arbetsrättsligt regelverk, men även som arbetstagare är det bra att ha koll på de olika delarna inom arbetsrätt. Det finns lagar som reglerar det mesta inom arbetsrätten, från anställning till uppsägning och det dagliga arbetet däremellan, som anställningsformer, löner, semesterersättning, arbetsmiljö, varsel och permitteringar. Förutsättningarna ändras ständigt, så det kan vara en utmaning för dig som anställd att hänga med. På Adacta Advokatbyrå företräder vi arbetstagare inom samtliga arbetsrättsliga områden.

LAS – Lagen om anställningsskydd

Stora delar av de arbetsrättsliga lagarna finns till för att skydda dig som arbetstagare. Vi hjälper dig med alla frågor som dyker upp vid en tvist med din arbetsgivare och hjälper dig tillvarata dina rättigheter.

Lagen om anställningsskydd, LAS, reglerar vad som gäller för anställningsavtal och vid uppsägning. Du som arbetstagare får inte sägas upp utan saklig grund – enligt lagen kan du bli av med jobbet av tre anledningar: uppsägning på grund av arbetsbrist eller av personliga skäl, eller avskedande på grund av grov misskötsel.

Hur lång uppsägningstid har jag? Sist in – först ut? Vad är skillnaden mellan att bli uppsagd och avskedad? Vad innebär varsel och permittering?

Kontakta oss så reder vi ut begreppen tillsammans med dig.

Juridisk representation

Arbetsrättsliga tvister kan se ut på olika sätt, och alla kräver sin unika strategi. Oavsett vad det handlar om – uppsägning, avsked, omplacering, arbetsmiljöfrågor – representerar vi dig vid alla former av arbetsrättsliga tvister eller frågeställningar.

parallax image

Kontakta oss

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.